Idealna haljina

2019-12-08

Zavidim dizajnerima koji kreiraju kud ih mašta vodi. Ja sam se opredelila da obučem ove naše žene a one imaju konkretne živote i konkretne zahteve.

 

Kaže mi jedna prijateljica kako ide na svadbu a nema haljinu. Kaže, ne bi da bude crna da ne uvredi domaćine, da ne bude bela da ne konkuriše mladi, da ne bude tesna da ne kipi sve, da nije mnogo kratka, ipak ne priliči godinama a i da nije previše dekoltirana da ne liči na pevačicu. Ali mora da bude extra!

 

Engleski pesnik romantičar Džon Kits u čuvenoj "Odi grčkoj urni" je, opisujući izgravirane prizore na vazi, izrazio svoja osećanja i ideje o doživljaju imaginarnog sveta umetnosti u kontrastu sa stvarnim životom. Svet umetnosti možemo smatrati idealnim i večnim, u predjenju sa realnim. Nečujna muzika svirača sa vaze koju osećamo će uvek biti sladja od svake muzike koju čujemo jer zauvek ostaje u našoj mašti.

 

U modi je isto.. Svaka haljina u našoj mašti nosi ideal lepote, zamišljene proporcije i savršenstvo tela koga obavija. Ali pretvoriti je u stvarnost koja će dati isti osećaj... je li to nemoguća misija? Da li približavanje tom idealu čini dizajnera dobrim i uspešnim?

 

 

Izvor fotografije: Google images


Komentari (0)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *SKORAŠNJE OBJAVE

Odeća sa ofingera

Odeća sa ofingera

2020-12-03

Obaveštenje

Obaveštenje

2020-11-10

Idealna haljina

Idealna haljina

2019-12-08


Pratite nas